Peter Mars: "Een vroege belevenis die ik nooit meer zal vergeten, 's morgens vroeg hardlopend op het prachtige ongerepte Texelse strand bij Paal 18 en dan oog in oog komen met een van de mooiste jonge dieren die er zijn. Dat was op 15 juli 2013 om 6 uur 's ochtends en dat op slechts 5 minuten lopen van de KAemping".
Naar Streekhuis Texel voor Wolproducten en Houten Speelgoed, Webwinkel van Bianca KaercherNaar Slaap Goed op Reis

De omgeving van De KAemping

De duinen in uw voortuin maken deel uit van het Nationaal Park "De Duinen van Texel". Er zijn veel mogelijkheden om te genieten van de vele unieke fiets- en wandelpaden.

Naar het strand

Het strand ligt op een steenworp afstand. Als u vanaf de KAemping het mooie Texelse strand wilt bezoeken heeft u drie keuzes:

  • Paal 18: Vanaf het erf loopt u rechtdoor door het dennenbos. Daarna wandelt u door de duinen en u bereikt het strand binnen 10 minuten. U bevindt zich dan op het strand recht achter De KAemping, ter hoogte van paal 18. Dit is een stuk strand dat u helemaal voor uzelf hebt, zonder drukte of paviljoen.
  • Paal 17: Vanaf het erf slaat u linksaf naar Ecomare. Loopt u verder, dan komt u bij het strand van Paal 17 met twee spraakmakende paviljoenen. (het beginpunt van ‘Rondje Texel’)
  • Paal 19 / 20: Vanaf het erf rechtsaf komt u in De Koog. Vanuit de Koog kunt u naar de strandslagen Paal 19 en Paal 20. Ook vertrekt uit de Koog een unieke fietsroute door het Dennenbos.